Ingen skal stå alene i selvledelse!
Min vision:
“Vi skal deles om ansvaret for dét vi er fælles om, nemlig kultur, trivsel og fællesskab. Rammerne er essentielle for, at vi forebygger stress, og dermed får skabt sunde og bæredygtige kulturer og bæredygtige arbejdsliv”.
Min mission er:
“Jeg hjælper ledere med at sætte de rigtige rammer for deres medarbejdere og dem selv, så vi øger trivsel og styrker selvledelsen. Når rammerne er sat, så arbejder vi med den enkeltes ansvar og kompetencer. På den måde deler vi ansvaret”.
Stærke rammer støtter den enkeltes selvledelse
Alt for ofte ser jeg at individet bærer ansvaret for egen trivsel, for fællesskabet og kulturen. I min optik, glemmer vi dog en helt væsentlig faktor, som er det organisatoriske perspektiv. Jeg har udviklet et koncept for selvledelse, hvor fokus er på at skabe stærke rammer, som styrker selvledelsen – og dermed også støtter den enkeltes selvledelse.
Hybrid, ude, kontor - vi leder os selv på indersiden
Den selvledelse, vi ser og vurderer på, kommer til udtryk i vores performance, adfærd, trivsel m.m. Men det vi IKKE ser, det er den måde, vi leder os selv på, for vi leder nemlig os selv på indersiden og ud. Og derfor bliver rammerne essentielle, da vi ska lede os selv i disse rammer for at forstå, hvad der betragtes som rigtig adfærd, rigtig performance og rigtig kultur. Dvs. god selvledelse er virksomhedsspecifik..
Corona har sat skub i selvledelse
Jeg har specialiseret mig i at sætte de rigtige rammer med fokus på at styrke selvledelsen og forebygge stress siden 2007, og efter Corona blev der sat skub i ‘hvordan vi er selvledende’ da vi alle skulle arbejde på nye måder. Og det hele gik. Og det skubbede til grænserne for fleksibilitet og også for vores trivsel. Og det satte også skub i den måde vi arbejder på post-Corona. Selvledelse er ikke kun en arbejdsform, det er en ledelsestilgang, der styrker den enkelte i at evne at levere de rigtige løsninger, til den rigtige tid, på den rigtige måde.
4 trin der gennemsyrer min tilgang
De fire trin er gennemsyrende for den måde jeg har designet processerne for mit arbejde med selvledelse og for selvledende teams (M O D I G).
Mit hjerte banker for at vi får forebygget stress ved at dele ansvaret, og de fire trin indebærer: 1: Balancen mellem trivsel og stress. 2: Værdier der guider adfærd. 3: Roller, ansvar, og opgaver. 4: Løbende dialog og feedback. Det er en helheds betragtning på at vi får de rigtige rammer for selvledelse. De 4 trin sikrer, at det vi kræver af den enkelte, matcher det virksomheden vil have.
Mine værdier som menneske og som konsulent:
Selvledelsesevnen kan ses som en balancegang: En balance der overordnet tilgodeser den enkeltes trivsel og performance som kan se forskellige ud, da vi alle har forskellige livsfaser. Og på organisatorisk plan – glade medarbejdere, der performer og har lyst til at blive i virksomheden. Balancen skal også ses i forhold til, hvordan vi deler ansvaret for selvledelse og selvledende teams på ledelses/ organisatorisk niveau og individuelt niveau.
Jeg er resultatorienteret samtidig med at vores samarbejde bygger på, at jeg ser jeres styrker og ønsker, som vi bygger videre på. Jeg vil altid spejle de trends der er, og også spejle jeres meninger og status, så vi alle har en tydelig forståelse af situationer, udfordringer og muligheder.
At styrke selvledelsesevnen og sætte de rigtige rammer – uanset om det er selvledelse som ledelsesform, eller selvledende teams som organisationsform, så er der ingen hurtige løsninger. Det er en langsigtet investering i udvikling af de organisatoriske processer og også den enkeltes kompetencer, der matcher den(de) rolle(r), som hhv. selvledelse og selvledende teams kræver.
Kvalifikationer & Kompetencer
Jeg har over 17 års erfaring og de 14 af årene er i SMV-segmentet, hvor jeg har siddet i forskellige konsulentroller, og jeg har også erfaring fra de store virksomheder som Vestas, Bredenoord (Hollandsk koncern) og Kelsen (en del af FBC koncernen).
Jeg har altid drømt om at være selvstændig – det ligger til min person – men det kræver erfaring at kunne stå inde for sin faglighed og det ansvar en konsulent påtager sig. Derfor startede jeg først min virksomhed i sommer 2021, da jeg som 41 årig tog springet – jeg havde nok erfaring nu og det var en tid, hvor jeg havde brug for at noget måtte ændre sig i mit arbejdsliv af flere grunde: Et ønske om at faktisk kunne påvirke noget ude i organisationen, jeg hjælper. Et ønske om bedre balance i mit liv. Et ønske om at gøre det jeg tror på er rigtigt – særligt med fokus på at sætte de rigtige rammer og forebygge stress og skabe balance mellem trivsel og performance.
Jeg er en stærk facilitator, der evner at skabe fremdrift og byggebro mellem meninger, holdninger og forskelligheder.
I 2019 blev jeg nomineret til kandidatprisen for at opbygge HR i en SMV i Region Syd.
I 2007 færdiggjorde jeg min kandidat i cand.merc.HRM fra CBS. Her skrev jeg speciale i Selvledelse & Stress. Dette har lagt grundlaget for mit virksomhedskoncept, som bygge på, at selvledelse er et delt ansvar (selvledelse på indersiden – medarbejderens ansvar) og selvledelse som en performance virksomheden ser (her kommer det organisatoriske ansvar ind).
I 2005 færdiggjorde jeg min bachelor fra RUC med fokus på værdibaseret ledelse og forandringsledelse. På RUC arbejder man meget praksisnært i samarbejde med virksomhedscases, og dette har lagt grundlaget for mit ønske om at tage teori og gøre det operationelt og praksisnært.
Jeg har en coaching eksamen, og mit fokus på coaching er med udgangspunkt i en leders/ medarbejders udfordring ift. at nå et givet mål. Jeg har fokus på at finde løsninger som passer til den enkelte og til organisationen. Og er der behov for at få luft og dykke mere ned i de udfordringer der er – så starter vi der.
Jeg er certificeret ZOIOS-konsulent, som et et digitalt trivselsmålingsværktøj.
Jeg er også tidligere certificeret i Væksthjulet og Modenhedsmodellen, som er udviklingsværktøjer til at se hele vejen rundt om en virksomhed. Dette har givet mig et 360 graders syn på forretningen.
Yderligere har jeg kursus i projektledelse, og jeg holder mig opdateret via arrangementer fra Business Kolding, SMV Danmark og faglige input fra LinkedIn.